«Короля» українських тітушок схопив Інтерпол

«Короля» українських тітушок схопив Інтерпол

У Франції Інтерпол затримав Армена Саркісяна, якого українські силові відомства вважають організатором груп «тітушок» під час Революції Гідності. Про це повідомляє Українська правда з посиланням на главу МВС Арсена Авакова.




За його словами, МВС отримало офіційне підтвердження затримання Саркісяна у Франції. Армен Саркісян був затриманий на дорозі під час перевірки документів. До нього обрано запобіжний захід – особисте зобов’язання виконувати всі судові приписи до 19 травня. До цього часу ГПУ повинна надіслати документи для його екстрадиції в Україну.


Аваков нагадав, що українські слідчі вважають Саркісяна одним з організаторів груп «тітушок», які нападали і вбивали людей під час Євромайдану в Києві. Зокрема, вбивство журналіста В’ячеслава Веремія здійснила саме група Саркісяна. Нещодавно заарештований Юрій Крисін був його «підшефним».

«Французькі колеги за нашим запитом затримали Саркісяна. Правда, він представився громадянином Вірменії, хоча український паспорт у нього також є і він його отримав раніше, ніж вірменський», — розповів Аваков.



По Саркісяну є й інші кримінальні епізоди, зокрема щодо організації вибухів та інших злочинів.

У лютому 2015 були встановлені особистості керівників злочинних груп, які вербували «тітушок» для боротьби з активістами Євромайдану, серед них був Армен Саркісян, який координував групи «тітушок».

Саркісяна вважають близьким до нардепа Юрія Іванющенка. Після Революції Гідності він втік з України і переховувався в Росії.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий