Кривава cтежка «Гіві» закономірно обірвалася – штаб АТО

Кривава cтежка «Гіві» закономірно обірвалася – штаб АТО

В Міноборони України підтверджують загибель ватажка бойовиків «Гіві».




Про це на брифінгу у середу повідомив речник Міністерства оборони з питань АТО Олександр Мотузяник.


«Сьогодні вранці в Макіївці був убитий Михайло Толстих на прізвисько «Гіві» – так званий полковник російсько-окупаційних військ, ватажок бандформування «Сомалі», – сказав полковник.

Мотузяник зазначив, що Толстих ще з весни 2014 року брав активну учать в бойових діях проти українських військ, зробив швидку кар’єру, ставши одним із піар-героїв бойовиків та російської пропаганди.



«Проте зловісну славу та нагороди від окупаційної адміністрації він отримав, заплямувавши свої руки кров’ю українців. На совісті «Гіві» – обстріли міст і сіл з важкого озброєння, знущання над полоненими українськими військовими, жорстоке поводження з цивільними, мародерство та інші воєнні злочини», – наголосив полковник.

За словами речника АТО, останнім часом «бандформування «Сомалі» понесло важкі втрати внаслідок численних авантюрних і безглуздих атак на українськї позиції під Авдіївкою».

«Таким чином, у Михайла Толстих було чимало ворогів та недоброзичливців, і сьогодні багатомісячна звивиста й кривава стежка бойовика закономірно обірвалася», – зазначив Мотуязник.

Як відомо, 8 лютого сепаратистські сайти, а потім російські ЗМІ повідомили, що в окупованому Донецьку загинув ватажок батальйону бойовиків «Сомалі» Михайло Толстих.

Колишній український військовослужбовець Толстих із травня 2014 року брав участь у боях за Слов’янськ, Іловайськ та Донецький аеропорт на стороні бойовиків і мав позивний «Гіві».

 

Валентина Романенко, УП

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий