Криза не завада: українці масово скуповують автомобілі

Криза не завада: українці масово скуповують автомобілі

Українці стали купувати значно більше автомобілів, ніж 4 місяці тому, помітили у Всеукраїнській асоціації автоімпортерів і диллерів.




«Ще рік тому Мінські домовленості не виконувалися, військові бої на Донбасі були сильнішими, тому в людей не було ніякої впевненості у завтрішньому дні. Вони відкладали покупку машини. Потім ситуація поступово почала змінюватися на краще. Щоб компенсувати девальвацію гривні, провідні автовиробники в Україні знизили ціни на машини у валюті на 30%», — говорить порталу «Знай» Олег Назаренко, голова Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і диллерів.


За останні 4 місяці імпорт автомобілів в Україну зріс на 57%. Ввезли більше 34 тис. машин. Повідомляють у асоціації «Укравтопром».

«Думаю, й надалі продажі нових іномарок зростатимуть, але не так стрімко, як останнім часом. Просто зараз суттєвий ріст продажів був після довгого затишшя. Спрацював фактор відтягнутого попиту», — пояснює він.



Якщо раніше серед лідерів продажу були бюджетні вітчизняні й китайські автомобілі, то зараз значно дорожчі японські, німецькі й чеські.

«Після знецінення гривні потенційні покупці бюджетних машин переключилися на вживані автівки або взагалі їх не купують. Адже зараз автокредитування практично зупинилося. Через це дорожчі машини перемістилися у рейтингу продажів на перші місця», — каже спеціаліст.

Нагадаємо, середня вартість ввезеної іномарки виросла на $2 тис. порівняно з торішньою і склала $ 17,2 тис.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий