Кулеба розповів, які країни пропонували Україні припинити чинити опір Росії

Кулеба розповів, які країни пропонували Україні припинити чинити опір Росії

Деякі іноземні лідери пропонували Україні не чинити опір агресії РФ задля отримання заблокованого окупантами в українських портах зерно.




З такими пропозиціями виступали деякі керівники в Африці, Азії та на Близькому Сході. Вони ввічливо запропонували Україні припинити опір для запобігання продовольчої кризи.


Про це написав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у статті для Foreign Affairs.

«Я розмовляв з деякими особами, які ухвалюють рішення в африканських, арабських та азійських країнах. Деякі з них розпочинали бесіду із заяв про підтримку, перш ніж зробити різкий поворот, ввічливо запропонувавши нам просто припинити опір», — пише голова МЗС.



За його словами, деякі перемовники готові пожертвувати українською незалежністю, щоб зерно, яке застрягло в українських портах через блокаду РФ, було розблоковано. Водночас Кулеба каже, що, якщо Україна зазнає поразки, гуманітарні кризи у світі лише примножаться.

«Тому нам не потрібно пропонувати мирні ініціативи з неприйнятними умовами, а натомість допомагати Україні перемогти. Це означає не лише забезпечення нашої країни важким озброєнням, а й збереження та посилення санкцій проти Росії», — підсумував Кулеба.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий