Курс валют радикально змінився в перший день весни

Курс валют радикально змінився в перший день весни

Курс валют в перший день весни, 1 березня, приємно здивує українців




Так, Нацбанк встановив офіційний курс гривні щодо американського долара і євро на наступному рівні.


Американська, і європейська валюти за один банківський день істотно просіли в ціні.

Долар США подешевшав на 14 копійок у порівнянні з попереднім днем. На сьогоднішній день вартість долара складає 26 гривень 80 копійок.



Євровалюта впала в ціні ще більш істотно – вона втратила відразу 40 копійок і впала в ціні до 32,74 грн.

У той же час, роздрібні ціни на бензин, дизельне паливо і автомобільний газ в Києві на 1 березня, в порівнянні з попереднім торговим днем практично не змінилися.

Найнижча ціна на бензин марки А-95 становить 27,99 гривень за літр, літр А-92 обійдеться в 28,99 грн за літр. Дизельне паливо продається по 27,7 грн за літр, а бензин по 13,12 грн за літр.

Як вже повідомляла Politeka, на цьому тижні валютний ринок може відчувати коливання в зв’язку з бажанням окремих компаній заробити на стрибках курсу

“Проти гривні грає зростаючий обсяг гривневої ліквідності внаслідок великих відшкодувань ПДВ, який, з одного боку, зменшує потреби експортерів в продажу валюти, а з іншого – створює ресурсну подушку для спекулятивної волатильності”, – зазначають експерти.

Швидше за все експортери й далі будуть притримувати виручку через надходження на ринок відшкодувань від ПДВ. З іншого боку, якщо “зелений” буде рости, то на ринок можуть вийти окремі валютні продавці, які хочуть вигідно продати валюту. Так що передумов для істотного зміцнення долара зараз немає, а якщо воно й відбудеться, то буде носити ситуативний характер.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий