Кузьмін просить СБУ відкрити справу про держзраду Порошенка

Кузьмін просить СБУ відкрити справу про держзраду Порошенка

Екс-перший заступник генпрокурора Віктора Пшонки Ренат Кузьмін просить СБУ відкрити кримінальне провадження за фактом державної зради президента Петра Порошенка.




Про це він заявив на своїй сторінці у Facebook у п’ятницю.


За словами Кузьміна, в той момент, коли Україна веде війну з Росією «громадянин України Петро Порошенко, він же Верховний головнокомандувач і президент країни в змові зі своїм найближчим оточенням і топ-менеджерами компанії «Рошен» систематично здійснює навмисні дії на шкоду Україні».

«Саме вони під час збройного конфлікту з Росією організували роботу Липецької фабрики «Рошен», що належить Порошенку і в минулому році перерахували до російського бюджету майже 600 млн. рублів, свідомо знаючи, що з федерального бюджету фінансується російська армія, з якою і воює Україна. При цьому в магазинах Донбасу і Криму вільно реалізується продукція підприємства «Рошен», наповнюючи місцеві бюджети цих територій», — заявив він.



Кузьмін попросив очільника СБУ Василя Грицака зареєструвати кримінальне провадження «за фактом державної зради, вчиненої Петром Порошенко, його найближчим оточенням і топ-менеджерами «Рошен».

Водночас Кузьмін заявив, що відмова виконати його вимоги «буде розцінюватися як умисне приховування від обліку тяжкого злочину шляхом його не реєстрації», за що нестиме відповідальність Грицак.

У СБУ прокоментували заяву Кузьміна: «Якщо офіційно надійде таке звернення, ми  будемо його розглядати у встановленому порядку».

Як відомо, Ренат Кузьмін був першим заступником генпрокурора Віктора Пшонки і очолював Головне управління з розслідування особливо важливих справ ГПУ з 2010 по 2015 роки.

Українська правда

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий