Лайфхаки для дому, які спростять ваше життя

Лайфхаки для дому, які спростять ваше життя

Домашні турботи ніколи не змушують нас стрибати від радості. Але є способи, за допомогою яких щоденна підтримка чистоти і порядку в домі буде не такою складною. Представляємо вам вісім лайфхак: від першокласних чистячих засобів до способу не прасувати сорочки.




1. Розгладити сорочку за допомогою кубиків льоду

Кілька шматочків льоду допоможуть вам обійтися без праски і розпарювача. Покладіть два-три кубика льоду до пральної машини разом із парою сорочок або штанів і поставте її на режим сушки. Лід розтане і перетвориться на пару, яка розгладить всі складки. Цей трюк не такий ефективний з важкими речами, але для легких тканин це просто чудо. Найприємніше, що сушити речі таким чином потрібно не більше десяти хвилин.


2. Використовувати оцет не лише для приготування їжі

Ваш улюблений оцет може стати незамінним помічником у день прибирання. У вас теж є безліч склянок, які ніяк не відмити до прозорого блиску? Не витрачайте свій час, натираючи їх засобом для миття посуду. Звичайний білий оцет допоможе вам позбавиться від водяних розводів на склянках, а заодно і від багатьох інших забруднень в будинку.

Склянки можна замочити у розведеному білому оцті або просто помити їх змоченою в ньому губкою. Цей самий фокус спрацює з каво-машиною і брудними кранами. Якщо ви не можете очистити від нальоту насадку для душу, просто налийте оцет в пластиковий пакет, надіньте його на насадку і залиште на ніч. Вранці, щоб душ заблищав як новенький, вам потрібно буде лише зняти пакет і протерти насадку.



Це далеко не всі можливості звичайного оцту. Наприклад, щоб очистити жалюзі, налийте трохи оцту в миску, а на руку надіньте стару шкарпетку, потім занурте пальці в шкарпетці в оцет і протріть жалюзі. Це буде швидше і простіше, ніж знімати жалюзі, щоб помити їх повністю.

3. Зібрати розбите скло хлібом

Дрібні часточки розбитого посуду треба прибирати дуже ретельно. Великі часточки прибрати досить легко, а от із дрібними треба повозитися.

Як же з цим впоратися? Намочіть шматочок хліба і притисніть його до підлоги там, де розлетілися друзки, а вони пристануть до хліба і не потрібно перейматися порізаними пальцями чи ступнями. Це набагато простіше, ніж намагатися змести всі дрібні часточки. Так можна зібрати навіть шматочки, невидимі неозброєним оком.

4. Крем для гоління проти запітнілих дзеркал

Якщо намастити дзеркало звичайним кремом для гоління і протерти його паперовим рушником або ганчіркою, то можна не тільки позбутися від плям на дзеркалі, а й на кілька тижнів забути про його запотівання. Також можна вчинити із окулярами або з автомобільним склом.

5. Очистити мікрохвильовку лимоном

Замість того, щоб відтирати і відшкрябувати забризкану їжею мікрохвильовку, можна відмінно очистити її за допомогою лимона. Просто вичавити сік одного лимона в миску з водою і опустити туди сам лимон. Поставте цю суміш у піч приблизно на 3 хвилини, цього часу має вистачити для закипання.

Пара від закипілої суміші заповнить мікрохвильовку. Залиште піч закритою на 5 хвилин, потім відкрийте, дістаньте миску і протріть всередині паперовим рушником або ганчіркою. Всі забруднення очистяться, а запах лимона переб’є неприємний запах їжі, що  готувалася там.

6. Відмити блендер за кілька секунд

Замість того, щоб розбирати блендер і мити гострі леза вручну, існує простий спосіб, який заощадить вам час і сили. Наполовину наповніть блендер гарячою водою, налийте туди трохи рідини для миття посуду, закрийте кришку і увімкніть його. Гаряча вода і мильний засіб видалять всі залишки їжі на лезах, і вам залишиться лише сполоскати прилад.

7. Позбутися неприємних запахів

Замість того, щоб постійно вимивати кухню від підлоги до стелі або заливати все освіжувачем щоразу, коли ви готуєте рибу, є прості і недорогі рішення для позбавлення від неприємних запахів на кухні.

Можна закип’ятити на плиті суміш з води і оцту (100 грам оцту на літр води). Можна відразу після готування кип’ятити воду зі шкіркою апельсина і лимона.

8. Очистити ванну грейпфрутом

Забудьте про жорсткі і дорогі хімікати, використовуйте більш органічний спосіб очищення ванній. Для початку включіть воду і повністю намочіть ванну. Потім просто розріжте навпіл грейпфрут, посипте половинки великою кількістю солі і починайте чистити.

Поєднання цитрусів і солі видаляє мильні плями та інші забруднення, залишаючи при цьому приємний запах. Точно так само можна чистити раковини, крани та різні тримачі у ванній кімнаті.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий