«Майже 55% не заводится»: Комісія із РФ була шокована станом військової техніки в «ДНР»

«Майже 55% не заводится»: Комісія із РФ була шокована станом військової техніки в «ДНР»

Члени НЗФ «ДНР» повідомляють, що 95% військової техніки, яка постачається з РФ до ОРДО, — це старі зразки. Багато одиниць вимагають капітального ремонту, оскільки фактично списані з озброєння Міноборони РФ. Таку техніку належить утилізувати, як і боєприпаси, на утилізацію яких Росія в такий спосіб не витрачається. Про це повідомляє Телеграм-канал «Вольнодумец», передають Патріоти України.




Ресурс уточнює, що техніка, що надходить з РФ, проходить капітальний ремонт і стає на бойове чергування в 1АК. При цьому надіслана з РФ техніка, яка відразу ставилася до місць зберігання, після відстою не заводиться. Паблік уточнює, що влітку 2021 року в 1 АК проводилися навчання танкістів, під час яких 35% танків і САУ не змогли виїхати з місць стоянки, оскільки їх не змогли завести.
Нещодавно у непідконтрольній Україні Горлівці комісією 1 АК та представниками 8-ї армії ППО РФ були перевірені склади масового зберігання танків та іншої самохідної техніки. Як пише «Вольнодумец», комісія після перевірки спантеличено дивилася на всі боки, здивована станом «бойової готовності» техніки: «Почти 55% военной техники не смогли завести и она не смогла выехать! Сейчас там идут серьезные разборки и предвидятся оргвыводы. Вдруг наступать надо, а половина техники не выйдет? Все, кто не верит, могут самостоятельно проехать на территорию Горловского завода „СТИРОЛ“ и проверить наличие военной техники в ангарах бывшей автобазы завода по улице „Горловской дивизии“. Там сейчас вся база забита российской военной техникой. Она, конечно, есть и в некоторых пустующих цехах завода, но туда не пройдешь, там серьезная охрана».
Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий