Макрон: Втручання США та НАТО не знадобиться у разі атаки на французькі війська в Україні

Макрон: Втручання США та НАТО не знадобиться у разі атаки на французькі війська в Україні

Так президент Франції відповів на заперечення Вашингтона, що можливе відправлення французів в Україну і російським ударом по них може втягнути західні країни у конфлікт із РФ.
Макрон кілька місяців переконував Шольца та інших лідерів у необхідності стратегічного вирішення. Начальник Головного штабу Збройних сил Франції Тьєррі Буркхард надіслав листа своїм колегам по НАТО з описом того, як союзники могли б підтримати Україну, розмістивши війська всередині країни.




Президент Франції провів розмову з Байденом та Шольцем, де сказав їм, що хоче використати майбутній саміт у Парижі, щоб «послати Путіну сигнал».


Макрон заявив, що західним столицям слід припинити виключати військові варіанти і повідомив лідерам, що хоче оприлюднити новий підхід після саміту.

Шольц відповів, що якщо Макрон виступить із публічною заявою, канцлер та інші лідери будуть змушені його відкинути.



У свою чергу, адміністрація Байдена стурбована, що Росія може завдати удару французьким військам, які можуть бути відправлені в Україну. На їхню думку, це може змусити західні країни перейти до прямого воєнного конфлікту з РФ.

Франція неодноразово зазнавала втрат у ході військових кампаній, наприклад, в Африці, не звертаючись за допомогою до союзників, додав французький президент.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий