Маленька вінницька піаністка підкорила Чапкіса

На Всеукраїнському фестивалі «Перлина Буковелі» жителька Ладижина Катерина Грабар посіла друге призове місце. 




Конкурс «Перлина Буковелі» відбувся вперше 10 жовтня, зібравши учасників з різних регіонів України – Львову, Ізмаїлу, Вінниці, Києва, Запоріжжя, Харкова тощо. Серед учасників були таланти різних жанрів, були і вокалісти, і інструментальники, і танцівники, і навіть представники циркового мистецтва. Всього на фестивалі було представлено 126 номерів. А в журі сидів відомий український хореограф Григорій Чапкіс.


П’ятикласниця з Ладижина Катерина Грабар представила на розсуд журі фортепіанну п’єсу «Італійська полька» Рахманінова.  Незважаючи на те, що поділу на вікові категорії не було передбачено, і свої номери представляли діти, і молоді музиканти, —  п’ятикласниця Катерина Грабар  підкорила своєю майстерністю і посіла друге призове місце! Призерці вручили диплом, кубок і спеціальний нагрудний знак призера  Всеукраїнського фестивалю «Перлина Карпат».

1446449326_124



Катя каже, що любить грати на фортепіано і що це не перший її конкурс.

Я люблю грати на фортепіано. Наша вчителька дуже любить шукати конкурси і їздити на них. Вона знайшла цей фестиваль і хотіла відправити відео. Але бабуся сказала, якщо це вагомий конкурс, то ми не будемо відсилати відео, а поїдемо туди самі. Ми цілий місяць вчили п’єсу і вийшло так, що ми туди потрапили, — розповідає Катя.

1446449392_juv_7558

Зараз юна піаністка готується до участі у Львівському фестивалі «Українська коляда», який відбудеться 8 січня. Ще один фестиваль на якому хоче побувати Катруся – це «Акорди Хортиці», який традиційно проходить у Запоріжжі. Але зараз коли в країні війна, проведення фестивалю неможливе. Тому найперше, про що мріє Катя — це мир в Україні.

 

i-vin.info

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий