За попередніми даними, внаслідок обстрілу Запоріжжя загинуло 13 мирних запоріжців. Водночас медики борються за життя 50 людей, серед яких 11 дітей. Ще 39 осіб на амбулаторному лікуванні.

Під завалами досі можуть бути люди

Глава Запорізької ОВА Олександр Старух повідомив, що під завалами досі можуть бути люди. Також, за його словами, загиблі внаслідок обстрілу – здебільшого мешканці Запоріжжя.



За останні дні внаслідок обстрілів Запоріжжя загинуло 65 людей. Зокрема, 32 мирні загинули на пункті перетину, ще 20 в багатоповерхівках у центрі міста та 13 на іншому березі Дніпра.

Водночас на території Запорізької області, яку контролює Україна, протягом останніх днів обстріли Росії забрали життя 42 людей, а також відомо про 176 поранених.

Окупанти потужно атакували Запоріжжя: головне

Російські військові у ніч проти 9 жовтня підійняли тактичну авіацію та вкотре за останні дні обстріляти Запоріжжя. Ворог випустив 4 крилаті ракети Х-22 (із Ту-22М3) та 2 керовані авіаційні ракети Х-59 (із Су-35). Крім того, противник випустив 16 ракет із ЗРК С-300.

Станом на 15 годину 9 жовтня повідомлялося, що внаслідок обстрілу загинуло 13 людей – 5 жінок, 7 чоловіків та 1 дитина. Ще 73 мешканці постраждали – 60 поранено, серед яких 35 жінок, 18 чоловіків і 7 дітей.

Під час пошукових робіт обвалилась частина будівлі, яка постраждала від ракетного удару окупантів. За словами жінки, яку врятували, під завалами могли залишатися люди.