Мій тато ледь не впав: “Голосу країни” загрожує скандал, в ефірі образили народного артиста

Мій тато ледь не впав: “Голосу країни” загрожує скандал, в ефірі образили народного артиста

В Україні на сьогоднішній день склалася просто кричуща ситуація з авторським правом




Навіть за порушення прав народного артиста України, який написав за 50 років творчості більшість українських пісень, не передбачається ніякої відповідальності, навіть вибачення.


Про це заявив народний депутат України Євген Рибчинський.

За його словами така ситуація склалася в ефірі популярної програми «Голос Країни».



«І от вчора співає на тому Голосі якась невідома молода жіночка знамениту пісню мого тата, Юрія Рибчинського, і Миколи Мозгового «Минає день», а в титрах татового імені нема. Ну як це так? Більше того, вірші приписуються композиторові Миколі Петровичу Мозговому. Мій тато в цей час лежав на дивані і ледь не впав від розчарування. Каже, вони ж не вперше беруть цю пісню, хіба вони не знають, хто її автор? І хіба не треба питати в автора дозволу на використання його твору? От що мені тепер робити?», – зазначив Рибчинський.

Він підкреслив, що Верховна Рада вже три роки не може прийняти закон про авторське право в Україні.

«Злодіям у нашій країні належить все, заводи, пароходи, телебачення, банки і зв’язок. А що належить тим, хто насправді щось робить і творить? На жаль, тільки борги і розчарування», – зазначив нардеп.

Юрій Євгенович Рибчинський – український поет, драматург, сценарист, заслужений діяч мистецтв України (1995), народний артист України (2000).

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий