План розробляють на випадок, якщо Росія розпочне нове вторгнення. Про це повідомив радник із нацбезпеки Джейк Салліван під час розмови з членами Палати представників 14 лютого.

Очікується, що глава міноборони США порушить відповідне питання на перемовинах із представниками НАТО цього тижня, коли з робочими візитами завітає до Брюсселя та Східної Європи.



Військова допомога від Штатів

Сполучені Штати є однією із тих країн, які активно надають Україні військову допомогу. Однак військовий аташе при посольстві США Брендон Преслі заявив, що у разі потреби підтримка зросте.

  • У «Борисполі» 5 лютого приземлився восьмий літак із Вашингтона. Міністр оборони Олексій Резніков розповів, що повітряне судно привезло 86 тонн військової допомоги для ЗСУ.
  • Через декілька днів, 9 лютого, в Україну прибув вже дев’ятий літак з військовою допомогою зі Сполучених Штатів. Цього разу на борту судна перебувало понад 80 тонн патронів.
  • Тієї ж доби, 9 лютого, до Києва прилетів ще один літак який доставив військову допомогу від США. На борту перебуває понад 80 тонн боєприпасів для наших Збройних сил України.

Допомога від США для України: дивіться відео