На скільки продовжать воєнний стан

Воєнний стан в Україні оголошений до 23 серпня. Його дію продовжать на найближчому пленарному засіданні парламенту.

На найближчому пленарному засіданні парламент знову продовжить строк дії воєнного стану в Україні. Відповідний указ президента буде внесений на затвердження Ради протягом найближчих днів,
– повідомив нардеп від «Голосу» Ярослав Железняк.



Він зазначив, що це вже 4 раз Рада продовжуватиме дію воєнного стану у 2022 році. Востаннє його продовжували у травні на 90 днів. Скільки цього разу триватиме воєнний стан в Україні – невідомо. Однак Железняк припускає, що достатньо довго.

Нардеп також наголосив, що президент, ймовірно, підпише указ про мобілізацію. Адже він пов’язаний з терміном дії воєнного стану.

Останні новини про війну в Україні

  • На Харківському напрямку вороже військо вело наступальні бої у напрямку Ветеринарне – Уди. Зазнавши втрат, росіяни були змушені відійти. Наразі тривають бойові дії на напрямку Байрак – Гусарівка.
  • Також путінські солдати намагалися вести штурм на напрямках Новолуганське – Спірне, Володимирівка – Яковлівка, Стряпівка – Соледар. Тут їм також нічого не вдалося.
  • Загарбники хочуть відновити наступ на напрямку Донецьк – Піски. Зараз там тривають активні бої. Невдалий наступ росіяни вели і на напрямках Мінеральне – Авдіївка та Спартак – Авдіївка.
  • В готовності до завдання ракетних ударів по території України в Чорному морі перебувають 2 носії крилатих ракет «Калібр».
  • Станом на ранок 10 серпня, Збройні Сили України ліквідували вже 42,8 тисячі російських окупантів. Лише за минулу добу вороже військо втратило 160 бійців, 9 літаків, 5 танків, 7 артилерійських систем, 9 дронів, 7 одиниць автомобільної техніки, 10 бойових броньованих машин тощо.