На Полтавщині затримали за хабарництво двох депутатів

На Полтавщині затримали за хабарництво двох депутатів

На Полтавщині затримали двох депутатів. Вони вимагали від жінки передати їм 39 тисяч доларів за неіснуючий борг.




Про це повідомила генпрокурор України Ірина Венедиктова в Facebook.


Співробітники СБУ затримали голову фракції «Довіра» у Полтавській обласній раді та його брата, який є депутатом Миргородської районної ради.

 



«Один із братів володіє Великобагачанським комбікормовим заводом. За даними слідства, депутати вимагали із погрозами застосувати силу у громадянки України передати їм 39 тисяч доларів США як розрахунок за, м’яко кажучи, сумнівні боргові зобов’язання», — написала генпрокурор.

Вона додала, що депутатів було затримано після отримання коштів. Нині тривають невідкладні слідчі дії та обшуки.

Йдеться про Олега Діденка та його брата, повідомляє видання «РБК-Україна» з посиланням на джерела в правоохоронних органах.

Раніше детективи Національного антикорупційного бюро затримали народного депутата від «Слуги народу» Сергія Кузьміних під час одержання хабара. До приходу в політику він був відомим волонтером у Житомирі, надавав допомогу українським військовим.

У Черкаській області поліцейські затримали голову об’єднаної територіальної громади. Чиновник вимагав та отримав хабар у розмірі 4 тисяч доларів.

Колишнього народного депутата України VIII скликання викрили у шахрайстві. Він обманом намагався заволодіти 17 тисяч доларів.

У Харкові оперативники затримали кримінального авторитету. Він вимагав 250 тисяч доларів неіснуючого боргу у місцевого підприємця.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий