На скільки подешевшав український борщ — інфографіка

Індекс борщу або вартість продуктів, необхідних для приготування цієї популярної в Україні страви, у I кварталі 2016 року склав 86,13 грн. Це на 36 коп, або 0,36% менше, ніж у грудні минулого року. Про це йдеться в повідомленні консалтингової компанії Hay Group.




За період з січня по березень цього року включно найбільше подорожчали: часник (+40%), олія (+32%). У той же час подешевшали: картопля (-21%), петрушка (-18%), капуста (-5%), свинина (-2%).


Індекс борщу був запропонований в Україні у 2012 році за аналогією з всесвітньо відомим індексом Бігмака. І використовується з тією ж метою, що і зарубіжний аналог – для оцінки реальної вартості продуктів харчування. Однак, на відміну від світового індексу, український не стандартизований.

Компанія Hay Group орієнтувалася на продуктовий набір, необхідний для приготування 4 літрів борщу.



Hay Group – підрозділ глобальної консалтингової компанії Korn Ferry. Працює в 47 країнах і налічує 3 тис. співробітників. Відома тим, що з 1997 року становить глобальний рейтинг World‘sMost Admired Companies Fortune 500.

1_2

Источник: 1_2

 

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий