На Вінниччині фермери змушували працювати на себе більше 100 «рабів»

На Вінниччині фермери змушували працювати на себе більше 100 «рабів»

Підприємці силою змушували працювати безпритульних.

Фермерське господарство, де незаконно утримували 103 безпритульних, змушуючи їх займатися непосильною працею, викрила у Немирівському районі на Вінниччині Служба безпеки України спільно з поліцією, передає «Є!»




Зловмисники обманом залучали до сезонних сільськогосподарських робіт у яблуневих садах безхатченків з Вінницької, Житомирської, Кіровоградської та Запорізької областей.


Їм обіцяли три – чотири тисячі гривень зарплати щомісяця, проте гроші не платили, натомість відбирали документи, забороняли виходити за територію господарства, змушували працювати по 14-16 годин на добу, залякували і били за непокірність. Чоловіків та жінок утримували разом, напівголодними, на баланді. Будь-яка медична допомога була відсутня.

У рамках кримінального провадження за ст. 149 (торгівля людьми) КК України проводяться обшуки у господарстві та помешканнях керівництва ферми. Правоохоронці вже затримали бригадира, у приміщенні якого виявлено паспорти, вилучені у людей.



Триває опитування співвласників господарства.

Вживаються заходи щодо надання притулку безхатченкам, розміщення їх у пристойних умовах. Одна з жінок терміново госпіталізована з діагнозом: двостороннє запалення легенів. Вирішується також питання щодо відкриття кримінального провадження за ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) КК України.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий