На Вінничині ввели в експлуатацію дві сонячні електростанції по 8 МВт

На Вінничині ввели в експлуатацію дві сонячні електростанції по 8 МВт

У вересні на Вінничині ввели в експлуатацію І чергу сонячної електростанції в селі Писарівка Калинівського району потужністю 800,8 кВт та І чергу сонячної електростанції на території Чечельницької селищної ради потужністю 8000 кВт.




Декларації про готовність двох фотогальванічних електростанцій були зареєстровані департаментом Державної архітектурно-будівельної інспекції, передає ДАБІ.


Обидві СЕС у Вінницькій області побудувала компанія «Подільський Енергоконсалтинг».

Як зазначають у компанії, після введення в експлуатацію II черги СЕС «Чечельник» буде займати площу 32 га та матиме потужність 16 МВт, щорічно генеруючи  близько 22,48 млн кВт-год електроенергії та зменшуючи майже на 22 тисячі тонни на рік викиди вуглекислого газу в атмосферу.



Передбачається, що проект буде реалізований вже до кінця поточного року.

Наразі близько 70% проектів вінницької компанії, яка була заснована у 2009 році, є об’єктами сонячної енергетики. Технічні можливості дозволяють «Подільському Енергоконсалтингу» будувати СЕС потужністю до 3 МВт за 3 місяці.

На старті керівництво зробило ставку на комплексний підхід: проектування, реконструкцію, будівництво та введення в експлуатацію об’єктів електроенергетики з гарантією результату. Спочатку компанія працювала в розподільних мережах усіх класів напруги від 10 кВ до 750 кВ. Замовниками стали великі промислові підприємства, електрогенеруючі і електропостачальної компанії.

У 2012 році «Подільський Енергоконсалтинг» почав працювати у сфері альтернативної енергетики, спеціалізуючись на рішеннях «під-ключ» у проектах підряду і постачання, які включають в себе розробку, проектне управління, будівництво, підключення до мережі, отримання «зеленого тарифу», експлуатацію і технічне обслуговування.

Источник:  ecotown

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий