На Запоріжжі з’явилися козаки з російськими зв’язками й заговорили про «народну поліцію»

На Запоріжжі з’явилися козаки з російськими зв’язками й заговорили про «народну поліцію»

У Мелітополі відкрили канцелярію Мелітопольського куреня «Запорізького війська низового» за участю «верховного отамана» Олександра Панченка, який має медаль «10 років союзу козаків Росії».




Як повідомляє ria-m.tv, козаки мають намір займатися вихованням молоді. Також вони заявили, що збираються відновити функцію охорони громадського ладу.


«Ми готуємо формування, що як «народна поліція»здійснюватиме охорону громадського порядку. Такі функції ми виконували й раніше: виїжджали в Крим, Почаїв, Київ, у Мелітополі охороняли громадський порядок на багатьох заходах. Сьогодні ведемо переговори з головою Новенської сільради, Бердянської прикордонної застави», – сказав «отаман» Мелітопольського куреня «Запорізького війська низового» Ігор Лисенко.

З'їзд "козаків" у Мелітополі



З’їзд «козаків» у Мелітополі ria-m.tv

"Козаки" вирішили створити "народну поліцію"

«Козаки» вирішили створити «народну поліцію» ria-m.tv

За його словами, козаки, як і поліція, нібито мають право проводити затримання й складати адміністративні протоколи.

«У місті ми можемо охороняти громадський порядок спільно зі співробітниками поліції, а в селах – самостійно. І непокора «козакам» прирівнюється до непокори поліцейському», – стверджує Лисенко.

Як пише «Інформаційний спротив», «верховний отаман» Панченко, який був присутній на пропагандистському заході, неодноразово фігурував у гучних скандалах.

Так, він був замішаний у судових розглядах через підозру в кришуванні бізнесу на одному з ринків міста. Крім того, у вересні 2014 року «Правий сектор» «люстрував» Панченка в сміттєвий бак, коли той з «георгіївською» стрічкою на грудях ішов у обласну адміністрацію за грамотами для себе й своїх соратників.

Також Панченко, за даними «Радіо Свобода», фігурував у телефонних переговорах радника президента Росії Володимира Путіна Сергія Глазьєва з депутатом нелегітимної Держдуми Костянтином Затуліним від березня 2014 року як людина, за допомогою якої росіяни сподівалися взяти регіон під свій контроль.

Ці записи були оприлюднені у 2018 році під час судового засідання щодо державної зради експрезидента України Віктора Януковича.

"Верховний отаман" Панченко

«Верховний отаман» Панченко «Інформаційний спротив»

На додачу до всього Панченко підтримував того самого Януковича, а його підлеглі брали участь в розгоні запорізького Майдану і побитті протестувальників. Крім того, в січні 2010 року одіозний «козак» подарував експрезиденту шаблю XVII століття і булаву-пернач орієнтовно XVII-XVIII століття. «Людина йде в похід і мусить повернутися з перемогою», – говорив тоді він.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий