На затонулому суховантажі було 9 громадян України – МНС РФ

На затонулому суховантажі було 9 громадян України – МНС РФ

На затонулому суховантажі «Герої Арсеналу» було 9 громадян України, 2 людини з Росії і один – із Грузії.




Про це начальник прес-служби управління МНС РФ в анексованому Криму Володимир Іванов повідомив «Интерфаксу».


Одного з дванадцяти членів екіпажа судна піднято на борт у стані сильного переохолодження, ще з чотирма налагоджено візуальний контакт.

«Рятувальники бачать людей у рятувальних жилетах, на жаль, вони не можуть підняти їх на борт рятувальної шлюпки. Їх сильною хвилею відносить від корабля. Поки їхній стан незрозумілий», – сказав Іванов.



У прес-службі Росморрічфлоту уточнили, що врятованим є моторист судна, громадянин України, повідомляє ТАСС.

За даними відомства, капітаном суховантажу був росіянин.

Представник ГУ МНС по Криму уточнив, що судно затонуло за приблизно 27 км від узбережжя Криму: «Орієнтовна точка прив’язки – сіло Яковенкове в районі Керчі».

За даними морських рятувальних служб, судно на момент катастрофи стояло на рейді.

Як повідомили ТАСС у прес-службі Південного слідчого управління на транспорті СК РФ, за фактом кораблетрощі порушено кримінальну справу за статтею 263 КК РФ («Порушення правил безпеки руху й експлуатації залізничного, повітряного, морського й внутрішнього водного транспорту»).

Обставини з’ясовують.

Джерело «Интерфаксу» в міжнародних службах морського пошуку й порятунку сказало, що «попередньо, за доповіддю екіпажа, під час аварії корабля вони потрапили у сильний шторм. Упоратися зі стихією екіпажу не вдалося, і судно затонуло».

Транспортні наглядові служби перевірять, наскільки справним був затонулий у Чорному морі суховантаж перед виходом у рейс, повідомило агентству джерело в міжнародних службах морського пошуку й порятунку.

«Попередньо, суховантаж міг мати зауваження щодо технічного стану, однак стверджувати це однозначно не можна. Усі документи буде перевірено», – сказав співрозмовник.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий