Національне антикорупційне бюро України оголосило у розшук ексглаву Нацбанку Кирила Шевченка та працівників Укргазбанку Дениса Чернишова й Олену Хмеленко.

За що розшукують посадовців

НАБУ та САП викрили організовану групу, яку очолив Кирило Шевченко – колишній глава Укргазбанку та Нацбанку, а також член РНБО. Правоохоронці встановили, що група осіб на чолі з Шевченком упродовж 2014 – 2019 років незаконно вивела з Укргазбанку 206 мільйонів гривень.



6 жовтня 2022 року п’яти учасникам цієї групи повідомили про підозру у розтраті коштів Укргазбанку шляхом зловживання своїм службовим становищем.

У розкраданні коштів взяли участь:

  • голова правління Укргазбанку,
  • два його заступники,
  • директор департаменту по роботі з корпоративними віп-клієнтами,
  • заступниця директора департаменту по роботі з корпоративними віп-клієнтами.

Оскільки місцеперебування Шевченка наразі невідоме, про підозру йому повідомили, залишивши документ в адміністрації за місцем його роботи, а саме – Національному банку України. У такому ж порядку про підозру повідомили одному з заступників «Укргазбанку» та заступниці директора департаменту по роботі з корпоративними віп-клієнтами.

Тобто НАБУ встановило зв’язок лише з двома учасниками схеми. Шевченко, Чернишов та Хмеленко ігнорують виклики до слідчого, тож їх оголосили у розшук.