Нацбанк оголосив ще один банк неплатоспроможним

Нацбанк оголосив ще один банк неплатоспроможним

«Класикбанк» було зараховано до категорії проблемних у грудні 2015-го року




У вівторок, 14 червня, правління Національного банку України ухвалило рішення про зарахування ПАТ «Класикбанк» до категорії неплатоспроможних.
Як повідомляє прес-служба НБУ, підставою для такого рішення стало неприведення банком своєї діяльності у відповідність до вимог законодавства протягом 180 днів із моменту зарахування до категорії проблемних.


ПАТ «Класикбанк» було зараховано до категорії проблемних у грудні 2015-го року у зв’язку з непрозорою структурою власності.

Першого квітня банк повідомив регулятора, що зазначені у відомостях про структуру власності особи є номінальними утримувачами на користь Сергія Думчева, колишнього голови наглядової ради ПАТ «КБ «Преміум».



Заявлений бенефіціар банку не надавав пакет документів для погодження набутої істотної участі. Також банк та власник не змогли реалізувати альтернативне вирішення цього питання, наприклад, відчуження банку на користь третьої особи.

Оскільки протягом терміну, установленого законом, структуру власності банку не було приведено у відповідність до вимог Національного банку, регулятор був зобов’язаний прийняти рішення про зарахування банку до категорії неплатоспроможних.
У банку розміщено вклади 65 фізичних осіб. Навантаження на Фонд гарантування вкладів фізичних осіб не перевищить 258 тис. грн.

Источник: glavcom

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий