Нацбанк перевів на рахунки «Приватбанку» 15 млрд грн для поповнення банкоматів

Нацбанк перевів на рахунки «Приватбанку» 15 млрд грн для поповнення банкоматів

«Кошти фізичних осіб доступні, банк працює, черг немає», — заявила заступник голови Нацбанку Рожкова




У понеділок, 19 грудня Національний банк України (НБУ) виділив «ПриватБанку» 15 млрд гривень. Про це в ефірі «Вечірнього прайму« на телеканалі «112 Україна» повідомила заступник голови НБУ Катерина Рожкова.


«Ми сьогодні підтримали банк ліквідністю на суму близько 15 млрд грн. Банк завтра забезпечить інкасацію банкоматів. Всі, хто мають поточні карткові рахунки в «Приватбанку», зможуть повністю ними розпоряджатися», — сказала вона.

Заступник голови Нацбанку також заявила, що ризик виникнення паніки у зв’язку з націоналізацією «Приватбанку» мінімізований.



«Сьогодні перехідною день. Паніки немає. Зняття з банкоматів дещо збільшилися, ніж, припустимо 2 тижні тому. При цьому кошти фізичних осіб доступні, банк працює, черг немає. Завдяки своєчасним заходам банківська система підтримала нас. На сьогоднішній день картки «Приватбанку« обслуговуються банкоматними мережами інших банків і постерминальными мережами інших банків. Це говорить про те, що ризик виникнення паніки мінімізований», — сказала Рожкова.

За словами Рожкової, головне завдання Нацбанку — не допустити паніки серед населення.

«З завтрашнього дня планується почати роботу з юридичними особами. Завдання і ціль, яка була поставлена, зберегти вклади населення і бізнесу, не дати можливості зупиниться, зробити так щоб все працювало і не було паніки, вона в якійсь мірі була досягнута, це була наша головна мета», — зазначила вона.

Источник:  glavcom

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий