Нацбанк видав секретну постанову, яка «пробачає» борги ПриватБанку

НБУ відстрочив борг у 18,7 мільярди гривень ПриватБанку до 2022 року. У банківських колах таке рішення є майже що списанням кредиту, враховуючи мінливий курс долара. Експерти вважають, що прояв такої небаченої щедрості може негативно вплинути на переговори з МВФ щодо надання Україні чергового траншу.




Про це повідомляє «Апостроф. Економіка», посилаючись на власні джерела. Новину передає «Преса України».


Нещодавно ПриватБанк звернувся до Нацбанку з клопотанням про зміну умов по стабілізаційних кредитах. На цей запит НБУ відповів підписанням секретної постанови, яка дозволить «Привату» розтягнути повернення кредиту на шість років.

За інформацією, наданою виданню інформатором з НБУ, прострочена заборгованість Приватбанку за кредитами перед регулятором на 24.03.16 становила 18,7 млрд грн.



Дещо раніше, ЗМІ повідомляли про зустріч співвласника «Привату» Ігора Коломойського з Петром Порошенком. Наразі, існують припущення, що одним з результатів цієї зустрічі стало рішення Національного банку України переглянути графік виплат кредитних коштів ПриватБанком.

Фактично, можна сказати, що Нацбанк, надаючи пільгові умови для ПриватБанку, не дотримується базових принципів конкуренції на ринку і цим створює величезне поле для різноманітних зловживань: від підтримки фінансування пов’язаних осіб і аж до створенням небхідних умов для виведення грошових коштів з країни.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий