Настав «найнебезпечніший час для нашої планети», — Стівен Хокінг

Настав «найнебезпечніший час для нашої планети», — Стівен Хокінг
Британський фізик звертає увагу на наростаючому розриві між елітами, зокрема, політиками, і середнім та робітничим класом.

Британський фізик-теоретик Стівен Хокінг вважає, що настав «найнебезпечніший час для нашої планети», повідомляють Патріоти України.




У публікації фізик звертає увагу читачів на наростаючий розрив між елітами, зокрема, політиками, і середнім і робітничим класом.


На його думку, роботизація виробництва, відсутність необхідності отримання високих доходів у великому числі людських ресурсів призводять до нерозуміння між різними групами суспільства.

«Інтернет і платформи, що роблять це можливим (прискорення економічної нерівності — ред.), дозволяють дуже невеликим групам людей витягувати величезний прибуток при прийомі на роботу дуже малої кількості людей. Це неминуче, це прогрес, але це також соціально руйнівне явище», — пише вчений.



Результатом того, що деякі люди не приймають змін сучасного суспільства, за словами Хокінга, стали підсумки президентських виборів в США і голосування за Brexit в Великій Британії.

«Я відчуваю, як ніби моя вежа зі слонової кістки стає все вищою», — пише вчений.

Зазначені проблеми, за словами Хокінга, можна вирішити тільки спільними зусиллями всіх країн і верств суспільства.

«Можливо, протягом декількох сотень років ми організуємо колонії людей біля інших зірок, але зараз у нас є тільки одна планета, і ми повинні працювати разом, щоб захистити її, — пише Хокінг. — Щоб зробити це, нам потрібно зламати, а не нарощувати бар’єри всередині і між країнами».

 
Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий