Наступ на Донбас видихнеться до травневих свят – Жданов

Наступ на Донбас видихнеться до травневих свят – Жданов
Експерт розповів про плани Росії на фронті

Битва за Донбас, яка, за даними Міноборони України, вже почалася, триватиме не більше двох тижнів. За цей період Росія спробує влаштувати два котли для української армії, проте у них уже нічого не виходить.




Про це повідомив військовий експерт Олег Жданов в ефірі «Україна 24» в рамках телевізійного марафону.


Плани окупанта

«Найгарячіша точка сьогодні – це зона ООС. Причому як з півночі, так і з півдня. Російські війська шукають місце, де можна прорвати нашу оборону та постійно намагаються атакувати наші позиції. Однак у принципі фронт стабільний і нині різких змін немає на фронті. Ми завдаємо поразки і тримаємо оборону. Десь маневруємо, а десь стоїмо на місці і просто завдаємо поразки противнику«, – розповів про ситуацію на Донеччині Жданов.

У планах російського командування – влаштувати кілька так званих котлів для військових ЗСУ.



«Вони хочуть здійснити оточення у двох місцях. Перше – замкнути оточення на лівому фланзі та лінію розмежування на півночі і зробити оперативне оточення – замкнути кільце на Краматорську. У цих напрямках з Ізюма та від Гуляйполя вони намагаються оточити наші війська. А в подальших планах – розбивати нас у бік Дніпра. Однак вони так і не змогли створити єдине ударне угруповання і пішли у наступ у тому складі, в якому були«, – зазначив експерт.

За словами Жданова, 30% угруповання все ще перебувають на території Росії і командування вводитиме їх поступово в міру їх укомплектації та підвищення боєздатності.

Прогноз експерта

«Це все може затягнутися на тиждень-два. Більше ми не бачимо в них сил і можливостей. І зазвичай наступ планується від 7 до 14 днів. Справа в тому, що під час наступу дуже важко підготувати логістику. Необхідно сконцентрувати великі запаси боєприпасів, палива, облаштувати медустанови для евакуації поранених, і такий темп більше двох тижнів утримувати неможливо«, – наголосив Жданов.

Обстановка на фронті

  • Можливість повторного сухопутного наступу військових РФ з півночі, зокрема на Київську, Житомирську, Чернігівську та Сумську області, повністю відкидати не можна. Але у найближчій перспективі у Міноборони України цього не бачать.
  • Радник глави Офісу президента Олексій Арестович зазначив, що чергове вторгнення окупантів до Києва буде «чистим безумством».
  • Також Олексій Арестович розповів, що з дев’яти оперативних напрямків, за якими наступали російські окупанти, залишилося лише два з половиною.
Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий