Не Луганськ і Донецьк: військовий назвав місто, яке Путін хотів зробити столицею «Новоросії»

Не Луганськ і Донецьк: військовий назвав місто, яке Путін хотів зробити столицею «Новоросії»

Під час інтерв’ю журналістам видання «Апостроф» В’ячеслав Власенко, котрий очолює 46-й батальйон Збройних сил «Донбас-Україна» (з позивним «Філін») заявив, що Харків мав стати столицею так званої «Новоросії», newnews.in.ua. «Як відомо, з самого початку метою проведення операції «Новоросія» було захоплення Криму та ще восьми українських областей, починаючи від Одеської області, повністю все узбережжя, та закінчуючи Харківською областю. А столицею «Новоросії» мав бути саме Харків. Однак цього не допустили, незважаючи на проведення тривалої підготовки в цих областях та завезення туди зброї, «тітушок», проведення психологічної та ідеологічної підготовки до захоплення цих областей», — каже комбат.




Власенко додав, що другим етапом агресії РФ проти України повинен був стати наступ на Київ. «Проте мова йде лише про перший етап – по річці Дніпро. Під час другого етапу планувався вже перехід а Київ. І ми, незважаючи на слабку армію – малокеровану та розрізнену – змогли це все зупинити», — зауважив «Філін».


У зв’язку з цим він закликав не поспішати звинувачувати у деяких військових невдачах на Донбасі українських політичних і військових діячів.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий