Не впадіть зі стільця! Розвіювання міфу про користь сала

Не впадіть зі стільця! Розвіювання міфу про користь сала

Напередодні сильних холодів лікарі рекомендують звернути увагу на продукти тваринного походження, які можна сміливо використовувати для профілактики захворювань і боротьби з інфекціями. Одним з таких продуктів є наше неперевершене свіже сало!


1668153

Користь сала



Сало містить у великій кількості вітаміни А, D, Е, а також каротин. Цей підшкірний жир допомагає підтримувати імунітет і покращує загальний тонус організму, особливо в холодну пору року.

Про шкоду сала ходить чимало легенд, які найчастіше лякають людей, що люблять цей продукт. Сьогодні ми розберемося у всіх тонкощах цього питання і розвіємо більшість міфів.

Отже, міфи про шкоду сала і правда!

Сало викликає повноту і ожиріння

Це не зовсім вірно: сало, як і інші продукти, негативно впливає на організм людини тільки в надмірних кількостях. Здоровим людям, які не страждають від проблем з шлунково-кишковим трактом, печінкою і підшлунковою залозою, сало піде тільки на користь. Денна норма свіжого сала для здорової людини — 10-30 грамів.

Screenshot_10

Сало — надзвичайно важка їжа

Це теж міф: у здорових людей сало не викликає проблем з травленням. Підшкірний жир неймовірно корисний для організму, адже цей продукт плавиться при температурі нашого тіла. Варто зауважити, що він протипоказаний людям, які страждають від проблем з виробленням жовчі.

Screenshot_8

Сало — суцільний жир

А хто сказав, що це погано? Підшкірний жир — унікальна структура, яка багата рідкісною арахідоновою кислотою. Ця речовина вкрай необхідна нашому організму, адже без неї не обходиться жодна імунна реакція, а також ця кислота необхідна для обміну холестерину.

e1fd393494be54d504d4c5563d3b4d1e

В салі міститься велика кількість холестерину

Як і будь-який продукт тваринного походження, сало містить холестерин. Ось тільки його кількість не така вже й велика, як ми звикли вважати. У 100 грамах свіжого сала міститься 70-100 міліграм холестерину. Для порівняння: в 100 грамах яловичих нирок міститься 1 126 міліграмів холестерину.

ukrainskaja-kuhnja-2

Але не варто переживати, якщо ти з’їв  продукт, який містить велику кількість цієї речовини. Лікарі давно вже підтвердили той факт, що кількість холестерину в крові і тканинах мало залежить від того, скільки ти його з’їси.

Набагато важливіше холестериновий обмін. Організм повинен отримати максимум корисних речовин і правильно їх переробити. У цьому йому допоможуть кислоти, які містяться в салі, — лінолева і арахідонова.

Сало з хлібом — дуже шкідливо!

Як не дивно, це теж неправда. Таке поєднання є надзвичайно позитивним для нашого організму: обидва продукти чудово засвоюються за умови, що людина здорова.

yuris

Для тих, хто намагається схуднути, сало теж послужить добру службу, адже це прекрасне джерело енергії. Сало з овочами — кращий вибір під час дієти!

Отже, сало – це не лише цінне надбання українців, але і дуже корисний продукт!

Источник: bdzhola

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий