Про це заявив виконувач обов’язків міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв. Він також наголосив на значенні культури в країні, яка воює.

«Як можна робити висновки про важливість закладу культури тільки за його назвою? Державне підприємство «Дирекція пересувних циркових колективів України» – не вуличне шапіто, як хтось малює у своїй уяві, а професійний колектив висококласних майстрів своєї справи», – заявив Ростислав Карандєєв.



За словами виконувача обов’язків міністра культури та інформаційної політики, колектив постійно гастролює по всій території України, виступає в госпіталях, в укриттях й непристосованих приміщеннях, а також виїжджає на деокуповані території.

«Обов’язок влади – забезпечити сталість та хоча б мінімальну спроможність функціонування такого колективу, як і кожного іншого закладу культури, який, не зважаючи на виклики війни, не припинив свою діяльність, не розбігся по закордонах, а відповідально виконує своє мистецьке мобілізаційне завдання», – наголосив керівник Мінкульту.

Карандєєв також прокоментував бронювання працівників медіа. За його словами, «під час війни, коли ворог маніпулює громадською думкою в Україні та закордоном, поширює дезінформацію та відверту брехню – українські ЗМІ є джерелом правдивої інформації і опорою національної безпеки України».

Що цьому передувало

8 квітня стало відомо, що у Міністерстві культури каналам, які беруть участь у телемарафоні «Єдині новини», підтвердили статус критично важливих для функціонування економіки й забезпечення життєдіяльності населення в особливий період. Їхні працівники отримують відстрочки від мобілізації.

Також такий статус отримали деякі цирки, музеї, заповідники й ансамблі.