Неймовірна знахідка на вершині Ейфелевої вежі: багаторічну таємницю розкрито

Неймовірна знахідка на вершині Ейфелевої вежі: багаторічну таємницю розкрито

Сто раз ти бачив цю вежу по телевізору або на картинках: символ Парижа, який відомий мало не кожній людині на планеті.




Вона була побудована в далекому 1889 році в якості вхідної арки на Всесвітню виставку і створювалася як тимчасова споруда. Але, як відомо, немає нічого більш постійного, ніж щось тимчасове.


Так, напевно, думав і Гюстав Ейфель: він подбав про те, щоб в 300-метровій вежі можна було… жити! Мало хто знає, що на самій верхівці є невелика квартира, яку інженер зручно облаштував і нерідко запрошував туди гостей.

Відомо, що люди, які дізнавалися про чудесне житло, пропонували Ейфелю хороші гроші, щоб отримати квартиру в оренду, проте інженер відмовлявся: замість грошей він вважав за краще мати можливість розслабитися і подумати про життя. Ще б пак, перебуваючи над цілим Парижем!



Парижани, до речі, дуже заздрили власнику і напрошувалися хоча б переночувати в дивовижну квартиру, але Ейфель був непохитний. Втім, це не завадило йому запрошувати в гості членів уряду, інших винахідників і просто друзів.

Зараз в квартирі зробили інсталяцію, яка повторює знакову зустріч Ейфеля з Томасом Едісоном: відомо, що той відвідав інженера 10 вересня 1899 року. Вони спілкувалися близько 10 години, пригощалися коньяком і дорогими сигарами.

Варто сказати, що квартира зберегла всі особливості того часу: Ейфель примудрився навіть підняти туди рояль. На стінах були шпалери, підлогу встеляли килими, кути були обставлені меблями за тодішньою модою, також була невелика спальня. Втім, тепер ти можеш побувати там особисто і все як слід розглянути.

Не так давно в башті з’явилася ще одна квартира, але вже сучасного типу. Вона знаходиться на кілька поверхів нижче. 4 людини змогли зупинитися в ній на добу, але для цього їм потрібно було перемогти в спеціальному конкурсі. У чудових апартаментах є дві спальні, кухня і зимовий сад з панорамними вікнами. Хотілося б там пожити!

Слід сказати, що парижани були незадоволені будівництвом вежі і вважали, що вона буде «витісняти» оригінальну архітектуру. Серед протестуючих був і Гі де Мопассан, який, до речі, регулярно обідав у ресторані на першому поверсі цієї самої вежі. На питання, навіщо він це робить, якщо вежа йому не до душі, відповідав так:

Це єдине місце в усьому Парижі, звідки її не видно!

Тепер ти знаєш про цей секрет, але, хто знає, може гігантська конструкція приховує ще якісь таємниці? Втім, нам про це поки нічого не відомо. Поки…

Джерело:bdzhola

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий