Новорічне меню: топ-10 страв

Новорічне меню: топ-10 страв

Новий Рік ‒ улюблене свято для багатьох людей, до нього ми готуємося дуже старанно і чекаємо в передноворічну ніч чогось незабутнього і чарівного.




Особливу увагу ми приділяємо новорічного столу. Він, як ми звикли з дитинства, повинен бути багатим і незвичайним. Закуски, салати, страви з м’яса та риби, солодощі та фрукти – без них не обійтися ніяк.


Новорічні страви 2017 можуть бути найрізноманітнішими: від традиційних Олів’є, шуби і заливної риби, до перепілки, рулету з крабом і авокадо і фрікасе з курки. Ваш новорічний стіл – політ фантазії, не бійтеся сміливих смакових поєднань і експериментів.

Факти підготували меню з десяти страв, які будуть чудово виглядати на святковому столі і не залишаться непоміченими.



1. Качка з яблуками

Картинки по запросу

Качка – чудове м’ясне блюдо для Новорічного столу. Нежирне м’ясо качки, підійде, як для дітей, так і для тих, хто стежить за фігурою. Крім того, якщо ви не хочете гарнір – качка ідеальне рішення: тут і м’ясо і фрукти. Також подати страву можна зі шматочками запеченої картоплі.

Щоб приготувати качку, вам необхідні: качка, яблука, часник, соус чилі, оливкова олія, дрібна картопля.

2. Перепілка

Гомілка перепелиці, фаршированої гусячою печінкою, з манго і авокадо – чудова основна страва до Новорічного столу. Легка та вишукана. Інгредієнти: м’якоть перепелиці, фуа-гра, сітка бараняча, шпинат, авокадо, манго, масло рослинне.

3. Свинина по-датськи

В Данії вважають за краще запікати не солону, а свіжу свинину. Перше, звичайно, простіше, зате друге — корисніше. Чому б не додати трохи датської кухні до Нового року 2016? Інгредієнти: свинячий окіст, морква, цибуля, імбир, сік лайма, коричневий цукор, гвоздика, лимон.

4. Бандероль із сьомги

Картинки по запросу Бандероль із сьомги

Червона риба в будь-якому вигляді – це завжди смачно і красиво. Ми ж пропонуємо вам запекти рибку, та подати як елегантну бандероль. Інгредієнти для приготування: свіжа сьомга, вже почищена і розібрана на філе, ніжні очищені креветки. Подавайте рибку з вершковим соусом.

5. Салат Морська зірка

Якщо ви не уявляєте Новий рік без червоної риби – це гастрономічне диво для вас. Інгредієнти салату Морська зірка: картопля, огірок свіжий, крабові палички, яйця курячі, філе червоної риби, сіль, майонез. Просто, швидко і в міру бюджетно.

6. Салат із телятиною і пармезаном

Легкий, але м’ясний салат. Готується без майонезу, що дуже важливо, оскільки вночі організм гірше перетравлює їжу. Інгредієнти: помідор черрі, сир Пармезан, лимон, олія оливкова, листя салату, теляча вирізка.

7. Рулет із крабом і авокадо

Картинки по запросу Рулет із крабом і авокадо

Чудова страва, яка прикрасить Новорічний стіл і пограє фарбами. Щоб приготувати диво-рулетик необхідно: крабове м’ясо, яйця, огірок — 30 г, рис, майонез, кріп, авокадо, крекер зелений, кріп, червона ікра, мікс салат, соус сабайон з болгарського перцю.

8. Салат із копченою куркою та ананасом

Салат простий і неймовірно гарний. Салат хоч і з майонезом, але його мінімальна кількість. Він може стати царем салатів на вашому столі, якщо ви любите поєднання солоного і солодкого. Інгредієнти: копчена куряча грудка, печериці свіжі, цибуля, ананас, яйця, сир, майонез, сіль, чорний перець – за смаком.

9. Брускетта з каперсами і печінкою тріски

Закуски – невід’ємна частина будь-якого святкового столу: вони прості у приготуванні (як правило), не віднімають багато часу, якого і без того мало в святковий день, а також підходять практично до будь-якого напою або страви. Безпрограшний варіант – брускетта з каперсами і печінкою тріски. Легко, яскраво і смачно. Інгредієнти: 6 скибочок батона, упаковка печінки тріски, огірок, часник, каперси, цибуля-різанець, кедровий горіх, оливкова олія, сіль, перець. Як зробити – дивіться тут.

10. Імбирне печиво

Картинки по запросу имбирное печенье

Імбирні пряники – символ Різдва і Нового року, популярні по всій Європі. Але вважається, що вперше їх почали пекти все-таки в Англії. Для того, щоб порадувати сім’ю європейськими солодощами вам потрібні: мед, цукор, імбир і кориця, мелений мускатний горіх і часник, масло вершкове, яйце, борошно.

Ось і всі святкові рецепти з нашого новорічного меню. Сподіваємося, вам так само, як і вашим гостям сподобаються ці апетитні страви. Смачного Нового Року.

Источник: fakty.ictv

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий