Обстріл Києва: ракети влучили в два будинки, людей евакуюють

Обстріл Києва: ракети влучили в два будинки, людей евакуюють

Вранці неділі, 26 червня, Росія завдала чергового удару по Києву, випустивши близько 14-ти ракет, одну з яких збила ППО. Жителі столиці прокинулися від звуків гучних вибухів під час оголошеної повітряної тривоги.




Місцева влада підтвердила «прильоти», через які трапилася пожежа в Шевченківському районі. Внаслідок атаки ворога є руйнування і постраждали люди (щоб переглянути фото й відео, доскрольте новину до кінця).


«У Києві потужні вибухи. Три ракетних удари. Бачу велику хмару диму. Четвертий…» – одним із перших сповістив про подію активіст Сергій Стерненко у Telegram-каналі.

Наслідки ракетних ударів РФ по Києву

Зауважимо, що вибухи пролунали в Києві слідом за оголошеною повітряною тривогою. У мережі поширили кадри, не розкриваючи місць НП – на них помітно стовпи густого диму, які виднілися із різних куточків міста.



Небо в Києві після ракетних ударів РФ 26 червня

Мер столиці Віталій Кличко підтвердив вибухи, зокрема в Шевченківському районі. Там із двох будинків довелося евакуйовувати жителів, очевидно, через пожежі внаслідок вибухів.

Кадри з ракетного удару в Києві

«Кілька вибухів. Бригади швидкої і рятувальники на місці. В двох будинках відбувається порятунок і евакуація мешканців», – повідомив він у Telegram.

У Facebook ДСНС України розповіли про пожежу в дев’ятиповерхівці в Шевченківському районі столиці з частковим руйнуванням 7, 8 й 9 поверхів. Загоряння відбулося на загальній площі 300 кв. м.

«Проводяться заходи з ліквідації пожежі та порятунку людей. За попередніми даними, є постраждалі«, – підкреслили рятувальники.

Наслідки ракетного удару

Зі свого боку голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба додав, що в області працювала протиповітряна оборона. Було збито одну ракету, залишки якої впали на околицях одного з сіл району.

«Руйнувань та постраждалих немає. Не нехтуйте сигналами тривоги. Бережіть себе!» – зазначив чиновник.

За словами нардепа Олексія Гончаренка, зранку по Києву та області російські окупанти випустили 14 ракет. Падіння одного збитого ворожого літального апарата потрапило на відео.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий