ОДИН ЛІЧИЛЬНИК НА ВСІХ: ЛЮДИ НЕ ЗНАЮТЬ, ЗА ЩО ПЛАТЯТЬ

Один лічильник на всіх. До редакції «Власно Інфо» звернулися мешканці будинку, що по вулиці Гонти, 21. Люди невдоволені, адже порушуються їхні права на якісне отримання послуг з електропостачання. Розповідають, що відколи їхній будинок перевели на загальнобудинковий лічильник, кошти за електроенергію почали розподіляти не за кількістю спожитої електроенергії, а на людей, що прописані у квартирі.




Мешканці будинку захотіли перевестися на прямі договірні відносини за електроенергію, але як повідомило керівництво ЖЕКу №15, що технічна документація внутрішньобудинкових систем електропостачання в них відсутня.


lichilnik-1

Тепер люди кажуть, що за виготовлення нової документації з кожної квартири потрібно віддати понад 4 тисячі гривень і окремо по кілька тисяч на нові лічильники, хоча, пояснюють, їхні старі також справні.



Показують ще й інші недоліки роботи ЖЕКу: закручена на дротики електрощитова та несправна каналізація біля лічильників.
Нещодавно редакція «Власно Інфо» відправляла інформаційний запит до керівництва ЖЕКу №15, з проханням повідомити, чи є у ЖЕК технічна документація на будинок по вул. Гонти, 21. Отримали відповідь, що при передачі будинку з балансу МКП «ЖЕК № 23» на баланс МКП «ЖЕК №15» технічна документація внутрішньобудинкових систем електропостачання не передавалась.

Чи передавав 23-ій ЖЕК технічні документи внутрішньобудинкових систем електропостачання на будинок, що по вулиці Гонти, 21, ми спробували дізнатися безпосередньо у керівництва ЖЕК №23. Начальник МКП «ЖЕК №23» Олександр Куркін повідомив, що їм також документацію ніхто не передавав, тому вони і не передали її в МКП «ЖЕК №15» .

Мешканці будинку розповіли, що забудовником їхнього помешкання є «Спеціалізоване колективне підприємство №26», директор якого повідомив, що всю документацію вони передали на міськвиконком.

lichilnik-2

Юрист зазначає, що за втрату документів люди страждати не повинні. Неодноразово мешканці будинку, що по вулиці Гонти,21 зверталися і до міської ради. На що отримували відповіді, про відсутні договірні відносини на постачання електричної енергії. А лічильник електричної енергії, є підзвітним для МКП «ЖЕК 15».

На черговій зустрічі з представниками Департаменту енергетики, транспорту та зв’язку Вінницької міської ради люди висловлюють своє невдоволення. Представник 15-го ЖЕКу на запитання людей відповідає неохоче. Разом з тим, чоловік каже, що люди самі не хочуть вирішувати проблему.

Директор Департаменту енергетики, транспорту та зв’язку Олексій Пидоченко обіцяє, що організує комісію для з’ясування ситуації. Незабаром, на обіцяну представниками влади комісію зібралися представники ЖЕКу, міських електромереж, міськради та мешканці будинку. Визначили, що старі лічильники не відповідають нормам.

lichilnik-3

Директор Департаменту енергетики, транспорту та зв’язку запевняє людей, що з виготовленням технічної документації допоможе. Але платити за неї все одно доведеться.

Ще одна проблема — нарахування коштів за місця загального користування. Головний інженер МКП «ЖЕК №15» каже, що кошти вираховуються по перерізу кабелю і це становить 600 кіловат на місяць. Але виникає питання, якщо люди не використали цієї кількості електроенергії в місяць, чому ж вони за неї сплачують. Поки представники уповноважених органів та мешканці будинку намагалися знайти спільну мову, несподівано й непомітно на електрощитовій з’явився новий замок.

Юрист зазначає, що люди мають право самі обирати постачальника електроенергії. Також, мають право на безкоштовне встановлення лічильників.

Відстоюйте свої права і пам’ятайте, що кожен має право на якісне електропостачання за справедливу ціну.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий