Окупанти намагаються захопити Попасну та Рубіжне, ЗСУ відбили вісім атак на Донбасі – Генштаб

Окупанти намагаються захопити Попасну та Рубіжне, ЗСУ відбили вісім атак на Донбасі – Генштаб

Російські окупанти продовжують намагатися атакувати Збройні сили України на сході нашої країни, а також захопити низку населених пунктів. Але в результаті ворог отримує відсіч українських військовослужбовців та зазнає втрат.




Крім того, противник продовжує завдавати ракетно-бомбових ударів по інфраструктурі в містах України. Про це йдеться у зведенні Генерального штабу ЗСУ станом на 6:00 15 квітня.


За інформацією Генштабу, на Донецькому та Таврійському напрямах окупанти зосереджують основні зусилля на спробах взяти під свій контроль населені пункти Попасна та Рубіжне у Луганській області. Проте всі спроби ворога придушуються захисниками України.

Лише минулої доби на території Донецької та Луганської областей відбито вісім ворожих атак. В результаті було знищено чотири російські танки, шість бронетранспортерів, чотири бойові машини піхоти, а також одну артилерійську систему ворога.



Водночас на Волинському та Поліському напрямках окремі підрозділи збройних сил Білорусі виконують завдання щодо прикриття українсько-білоруського кордону у Брестській та Гомельській областях.

На Південнобузькому напрямку російські окупанти намагаються провести фортифікаційне обладнання позицій, а також поповнити запаси озброєння та військової техніки, боєприпасів та паливно-мастильних матеріалів. Крім того, противник намагається проводити розвідку із залученням безпілотних літальних апаратів.

На Сіверському та Слобожанському напрямках минулої доби ситуація без змін.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий