Окупанти втечуть з Донбасу та Криму: Зеленський звернувся з проханням до жителів окупованих територій

Окупанти втечуть з Донбасу та Криму: Зеленський звернувся з проханням до жителів окупованих територій

Президент України Володимир Зеленський запевнив, що російські окупанти втечуть з усіх тимчасово окупованих територій держави.




Президент також закликав жителів окупованих територій передавати будь-яку важливу інформацію про окупантів українським спецслужбам та військовим.


Про це глава держави сказав у відеозверненні 10 серпня.

«Третя річ. Хочу сказати її саме зараз мешканцям тимчасово окупованої території. Хоч би що обіцяли окупанти, їхня дорога одна – це втеча. У кращому разі. Якщо встигнуть», – запевнив Зеленський.



Він нагадав, як ЗСУ вигнали російську армію з північних областей, з острова Зміїного.

«Вони вже відчувають, що настав час тікати з Херсона і загалом із півдня нашої держави. Буде час, коли вони втечуть із Харківщини, з Донбасу, з Криму… І кожен, хто може цьому допомогти, має цьому допомогти. Якщо ви володієте будь-якою важливою інформацією про ворога, будь ласка, повідомте її в безпечний для себе спосіб нашим спецслужбам, нашим військовим. Якщо знаєте тих, хто допомагає окупантам чи виправдовує агресію, будь ласка, повідомляйте й про це«, – закликав президент.

Він також попросив допомагати українцям на окупованій території, які залишилися самі чи без звʼязку.

«Говоріть з ними, підтримуйте їх, розповідайте їм про нашу боротьбу й про можливості евакуюватися на вільну територію. Окупанти використовують наших людей для прикриття своїх ударів як живий щит. Україна поверне все своє, і має зберегти якнайбільше життів», – сказав Зеленський.

Глава держави поінформував, що провів цього дня кілька важливих нарад, зокрема щодо програми швидкого відновлення звільнених територій.


Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий