Опубліковано відповідь компанії Avellum на розслідування про офшори Порошенка

Радник президента з військового забезпечення Юрій Бірюков опублікував на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook відповідь юридичної компанії Avellum на журналістське розслідування про офшори Петра Порошенка.




Фірма є юридичним радником глави держави і була ним уповноважена підготувати його частку в Roshen для продажу, а в подальшому — для передачі в «сліпий» траст.


Згідно з документом, «на сьогодні» договір про створення «сліпого» трасту був підписаний. Точна дата не вказана.



Avellum стверджує, що створення компаній в іноземній юрисдикції (йдеться про офшори) було єдиним можливим шляхом передачі активів в управління авторитетної міжнародної трастової структури.

«Наголошуємо, що компанії в іноземних юрисдикціях необхідні та використовуються для передачі їх в blind trust (довірчу власність)», — сказано в документі.

Відзначається, що офшорні компанії не відкривали банківські рахунки і не здійснювали жодних фінансових операцій. Це Avellum наводить як аргумент того, що будь-які твердження про ухилення від сплати податків є безпідставними.

Також, стверджує Avellum, статутні фонди офшорів не оплачувалися, акції, що належать Порошенку, не мали номінальної вартості, і тому не підлягали декларуванню за українським законодавством.

У документі йдеться, що навіть після передачі Roshen у «сліпий» траст виплати буде отримувати не офшор, а українська компанія.Тому всі податки будуть сплачуватися в Україні, прибуток також буде залишатися в Україні.

«Створення іноземної структури не впливає на оподаткування групи Рошен в Україні, яка продовжує платити податки у відповідності з українським законодавством», — резюмується в документі.

Нагадаємо, 14 січня під час підсумкової прес-конференції в Києві Порошенко заявив про підписання договору, за яким він передав свою частку в корпорації Roshen незалежний «сліпий траст» (blind trust).

Проте 3 квітня було опубліковано журналістське розслідування про те, що Порошенко не тільки не передав свої активи в траст всупереч обіцянкам, але і створив три офшорні компанії для реструктуризації Roshen.

Источник: НВ

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий