ОПЗЖ стала «за мир»: у Верховній Раді створили нову депутатську групу з Бойком на чолі

ОПЗЖ стала «за мир»: у Верховній Раді створили нову депутатську групу з Бойком на чолі
У Верховній Раді створили депутатську групу «Платформа за життя та мир» у зв’язку з тимчасовим призупиненням діяльності партії «Опозиційна платформа — За життя».

Про це повідомляють народні депутати Олексій Гончаренко та Ярослав Железняк.




Депутатську групу очолив Юрій Бойко, який є співголовою фракції ОПЗЖ та був обраний народним депутатом як номер 1 у списку партії.


Також до складу групи увійшли Олег Волошин, Юрій Загородній, Володимир Кальцев, Сергій Льовочкін, Григорій Суркіс, Нестор Шуфрич, Наталія Королевська та інші.

 



 

Що сталося з ОПЗЖ?

14 квітня у Верховній Раді оголосили про призупинення діяльності фракції «Опозиційна платформа — За життя» за рішенням Ради з нацбезпеки та оборони. До того РНБО призупинило будь-яку діяльність в Україні політичних партій, які мають зв’язки з росією. Ішлося, зокрема, і про ОПЗЖ.

ОПЗЖ спершу обрала головою фракції Юрія Бойка та відкликала з посади співголови Вадима Рабіновича, який зараз перебуває в Ізраїлі. Крім того, з фракції вийшла низка депутатів.

Раніше Бойко заявив «Радіо Свобода», що депутати ОПЗЖ створять у Верховній Раді депутатську групу замість фракції.

«Ті депутати з-поміж членів ОПЗЖ, які перебували у фракції, вже вийшли (з фракції — ред.) з конʼюнктурних міркувань або були виключені з неї. З-поміж тих (членів фракції — ред.), хто лишився, буде створена депутатська група»— пояснив він.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий