Втім, цей список непоодинокий і його можна продовжувати. Про це повідомляє «Голка».


Що відомо про доплати для Тищенка та Дубінського

У той час як голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія подає проєкт постанови про виключення нардепа Артема Дмитрука з правоохоронного комітету, інші скандальні фігури залишаються на своїх посадах у Верховній Раді.

У виданні зауважили, що попри звинувачення у державній зраді та перебування у СІЗО, Олександр Дубінський досі є заступником голови комітету з питань фінансів.



Інший приклад – Микола Тищенко, який їздив «на зустріч із виборцями» у Таїланд та перебуває під домашнім арештом за звинуваченням у незаконному позбавленні волі колишнього військового.

Однак це не заважає йому брати участь у засіданнях комітету з питань транспорту та інфраструктури, де він залишається заступником голови.

Дмитрук та Тищенко

Тищенко та Дмитрук досі заступники голів комітетів / Фото «Голки»

Вражає у цьому всьому те, що вони можуть продовжувати отримувати доплати, що передбачено для заступників голів комітетів.

У повідомленні також йдеться, що зняття таких фігур із посад не відбувається оперативно. Наприклад, Нестора Шуфрича понад рік знімали з посади голови Комітету Верховної Ради з питань свободи слова.

Там додали, що цей список не поодинокий. Також можна згадати Сергія Шахова, який перебуває у розшуку, все ще є членом екологічного комітету.