Паелья, яку приготував вінничанин Ігор Лисак на «Майстер шефі», назвали неперевершеною

Вінничанин Ігор Лисак, хоча і отримав чорний фартух, але за паелью з соєвим соусом пройшов в наступний тур «Майстер шефа -5». Інші учасники називають його найсильнішим суперником.




Вінничанин Ігор Лисакприготував паелью. Коли Ігор приніс своє блюдо до суддів, Ектор запитав у вінничанина: «і це паєлья?»


Ігор почав розповідати, як саме він готував блюдо з рису, оцінка якого визначала, чи залишиться Ігор в проекті й надалі.

— Підсмажив рис, м’ясо замаринував в соєвому соусі, — почав Ігор.



Ектор розказав, що йому за своє життя довелось тільки одного разу спробувати паелья з соєвим соусом та м’ясом.

— То була одна із найсмачніших паєлья, яких мені довелось скуштувати. Але, скажу вам чесно, твоя паелья  виявилась ще смачнішою. Її хочеться їсти і їсти, — зазначив Ектор.

Тож в результаті Ігор переодягнув білий фартух та піднявся на балкон, тим самим продовжуючи участь в конкурсі. Цього разу вилетів Роман Полетаєв. В нього виявився недоварений рис.

До речі, під час восьмого випуску «Майстер шефу -5», в третьому конкурсі   кулінарам належало нагодувати 43 добровольця, які рік воювали в зоні АТО. За завданням судді розклали перед учасниками 25 карток, які відповідали різним областям України. За 2,5 години кухарям потрібно було приготувати сім  страв, які відповідають певному регіону.

Команді синіх, під керівництвом Каті Великої,  дісталися: Чернігівська, Вінницька, Херсонська, Сумська, Дніпропетровська, Запорізька, Львівська, Житомирська області та інші.

Красні, під керівництвом вінничанина Ігоря Лисака, готували страви таких регіонів: Крим, Волинська, Черкаська, Харківська, Донецька, Тернопільська, Одеська та інші.

У синьої команди панував спокій на кухні, а червоні ніяк не могли поділити процеси і в результаті частина з страв не вдалася. Коли справа дійшла до частувань, жіноча половина кожної з команд намагалася пустити в хід весь свій шарм. Більшість голосів військові віддали стравам червоною команди, незважаючи на те, що у них не вдався десерт.

Довідка: Паелья — національна іспанська страва з рису, підфарбованого шафраном, з додаванням оливкової олії. Крім цього в паелью можуть додаватися морепродукти, овочі, курка. Назва походить від латинського слова надколінка — «сковорода».

20minut

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий