Печерський суд оголосив рішення у справі про арешт Медведчука

Печерський суд оголосив рішення у справі про арешт Медведчука

Печерський районний суд у п’ятницю, 9 липня, виніс рішення про запобіжний захід голові політради партії «Опозиційна платформа – За життя» Віктору Медведчуку. Політику продовжили цілодобовий домашній арешт на два місяці.




Так, підозрюваний у державній зраді Медведчук буде перебувати під арештом до 9 вересня. Про це стало відомо під час засідання суду в Києві, яке онлайн транслювало видання «Сегодня» у себе на сторінці в Facebook (щоб подивитися фото і відео, доскрольте до кінця сторінки).


На суді були присутні однопартійці Медведчука, зокрема Юрій Бойко, Нестор Шуфрич, Наталія Королевська та інші. Засідання розпочалося ще у четвер, 8 липня, і загалом тривало близько 13 годин.

Напередодні Медведчук поскаржився на обмеження, пов’язані з домашнім арештом. За його словами, він не може повною мірою займатися депутатськими обов’язками.



«Ритм роботи не змінився, працювати необхідно. Найголовніше обмеження – це неможливість виконання моїх депутатських повноважень», – заявив політик.

Нагадаємо, що Віктора Медведчука і Тараса Козака підозрюють у державній зраді і розкраданні ресурсів в Криму, а саме:

  • визнання російської окупації Криму;
  • сприяння та безпосередня участь у переданні цінних документів, що стосуються українських надр (грошовий еквівалент їхніх ресурсів становить 38 млрд грн);
  • спроба стати правонаступником української власності, що по праву належить громадянам України;
  • розкриття відомостей, що містять державну таємницю;
  • створення «армії інформаційних клоунів» для власних антиукраїнських інтересів.
 
Віктор Медведчук у суді 9 липня.

 

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий