«Перемога» Захарченка над Україною розсмішила навіть «ЛНР»

«Перемога» Захарченка над Україною розсмішила навіть «ЛНР»

Захарченко вирішив взятися за викорінення української мови на окупованих територіях Донбасу

В «ДНР» похвалилися черговою «перемогою» над Україною. Програючи ВСУ на лінії зіткнення, бойовики вирішили зайнятися так званим поліпшенням освітньої системи і завершили процес переходу з української на російську мову навчання на окупованих територіях.




Про це повідомив ватажок терористів «ДНР» Олександр Захарченко. Але таке «досягнення» своїх сусідів-терористів висміяли навіть у «ЛНР».


Захарченко сказав, що процес переводження навчальних закладів з російської на українську мову навчання почався в 2014 році. Тоді співвідношення було на рівні 50%. У 2015 році, за словами ватажка бойовиків, показник навчання російською мовою досяг 88%, а на сьогоднішній день — 100%.

Переможні фантазії Захарченка прокоментував кандидат історичних наук, доцент Луганського університету імені Володимира Даля Юлій Федоровський.



«По-перше, не всі виступи Захарченка слід сприймати буквально. Часто його заяви виявляються тільки словами або словами, що не зовсім точно відображають дійсність, тому я б не поспішав з висновками», — написав він у соцмережі.

Федоровський додав, що російська та українська мови нібито «рівноправні» в окупованих районах Луганської області. В «ЛНР», за його словами, також звужується використання української мови, але про 100% відмову не йдеться. Подібні завдання не ставили навіть ватажки бойовиків.

«Знай.ua«

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий