Песимізм наше все! Україна в трійці найпесимістичніших країн Світу

Гірше оцінюють перспективи і фінансове благополуччя тільки громадяни Південної Кореї.




Україна увійшла до трійки найбільш песимістично налаштованих країн світу. Згідно зі звітом, опублікованим компанією Nielsen, індекс споживчої довіри в країні в першому кварталі 2016 року впав до 48 пунктів, що на два нижче, ніж в попередньому кварталі. Гірша ситуація складається тільки в Південній Кореї.


Фото: nielsen.com

Індекс споживчої довіри включає в себе три показника: оцінку перспектив на ринку праці в найближчий рік, рівень фінансового благополуччя за той же період і готовність споживачів витрачати гроші. На сьогоднішній день 27% українців заявляють, що у них не залишається вільних коштів після покупки товарів першої необхідності, що на 4% більше, ніж в 3 кварталі 2015 року. Зате стабільним залишається думка, що Україна знаходиться в стані кризи — його дотримуються 95% респондентів.



— На падіння настроїв українського споживача вплинуло кілька факторів. Безумовно, впливає політична турбулентність: зміни в українському уряді, протистояння серед політичних партій, повільні реформи і боротьба з корупцією, — наголошується в повідомленні. — Додають тривоги очікування нової хвилі підвищення тарифів на комунальні послуги.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий