Звісно, що все повернули так, нібито це Україна їх обстрілює. Блогер Денис Казанський іронічно висміяв цю маячню, назвавши провокацією.

Очевидно, що це просто провокація і брехня. Насправді здетонував російський склад боєприпасів, а вже від нього снаряди полетіли до порожніх будинків, де не було жодних мешканців. А російська влада заплатила спеціально найнятим акторам, щоб вони прикинулися вбитими та пораненими від вибухів,
– іронізує він.



Саме такі виправдання своїх обстрілів та звинувачення лунають щоразу в сторону України. Насправді ж воєнні злочини вчиняє Росія.

Ракети «Панцир», яких немає в Україні

Доказом російської брехні цього разу стало те, що в будівлях Бєлгорода, які постраждали внаслідок нічного обстрілу, застрягли фрагменти російського ЗРПК «Панцир С1». Суть у тому, що на озброєнні в України такої техніки нема.

Це означає, що загиблі жителі Бєлгорода, яких наразі є 5, стали жертвами своїх же військових.

Казанцев припускає, що у російських військових щось не туди спрацювало і ракети полетіли зовсім не туди, куди планувалося. Це вже було в тимчасово окупованому Алчевську.

Виправдання влади

Зрозумівши, що «спалились», російські пропагандисти одразу ж опублікували так зване пояснення від влади Бєлгорода.

Мовляв, снаряд, який застряг у кондиціонері багатоквартирного будинку міста – це просто осколок ракети ППО. Враховуючи те, що росіяни не мислять критично, а просто слухають свою владу, то їм такого виправдання достатньо. Звісно, подумати, що їх обстрілює власна армія – це просто абсурд. Що ж, до реальності доведеться звикати ще довго.