Начальниця сектору комунікацій Головного управління Нацполіції Хмельницької області Інна Глега підтвердила, що постраждалий написав заяву. На її підставі додатково відкрили кримінальне провадження за статтею 125 Кримінального Кодексу України – «умисне легке тілесне ушкодження».

Військовий зафіксував побої

Артур Ананьєв розповів, що зараз він перебуває на лікуванні, а також фіксує побої. За словами військового, він прийшов у собор під час недільного богослужіння.



Якщо якісь люди хотіли переходити в інші храми, ну, з Московського патріархату хотіли переходити в Православну церкву України, вони направляли просто в ті села «тітушок», бабусь, які ходили, обдурювали людей, що не потрібно переходити. Вони проповідували про «один народ»,
– зазначив чоловік.

Саме тому він вирішив піти та перевірити, чи змінилася якось ситуація. Ананьєв прийшов на службу, подивився, послухав хвилин 10 і зрозумів, що взагалі нічого не змінюється.

«Все, як було, так і є. І я звернувся до людей із запитанням: «Скільки повинно ще загинути людей, щоб ви перестали молитися Московському патріархату?» Після цього, не знаю, чи його можна так називати, піп з неймовірними бійцівськими здібностями разом з іншими представниками накинулися і почали бити. Вони викручували руки, давали ляпаси, душили. Робили все, що не мало б відбуватися в церкві», – зауважив військовий.

За словами військового, він не очікував, що через відео біля собору ввечері збереться стільки людей.

«Не зміг доєднатися до таких державотворчих рішень Хмельницької громади. Взагалі, українці — це дуже згуртований народ. Такого ажіотажу я не очікував, чесно кажучи, мені було дуже приємно те, що люди відгукнулися. Стосовно вибачень, мені дуже сподобалося, як сказав мій побратим «Маестро»: «Нікому не потрібні його вибачення. Він вибачення, якщо хоче просити, то їх буде просити на фронті», – підсумував Ананьєв.