Почався “злив”: що насправді відбувається в Донецьку і чому немає інтернету і зв’язку

Почався “злив”: що насправді відбувається в Донецьку і чому немає інтернету і зв’язку

Ще в суботу, 14 квітня, окупованому Донецьку пропав інтернет, перестали працювати низка місцевих теле – і радіокомпаній




Крім того були перебої в роботі мобільного оператора.


Місцеві жителі повідомляли, що в місті активно пересувається військова техніка окупантів. Пов’язували це з можливим відновленням активних військових дій і наступом.

Відключення телемовлення та радіомовлення в Донецьку разом із зникненням в окремих районах Інтернету викликало в середовищі як бойовиків, так і цивільного населення вкрай негативний резонанс.



За даними “Інформаційного опору”, як серед проросійських бойовиків, так і серед мирного населення поширена версія про те, що “Путін “зливає” Донецьк”, а щоб про негативну реакцію місцевих жителів не дізналися за межами окупованих територій, їх вирішили “відрізати від світу”.

Крім того, в суботу, 14 квітня, в Донецьку припинили мовлення кілька радіостанцій, «ліг» місцевий оператор мобільного зв’язку «Фенікс», а з 14:00 у місті зник інтернет. Провайдери відмовляють у наданні послуги, мотивуючи це проблемами у магістрального провайдера з Росії, який поставляє інтернет в самопроголошену республіку.

«Ніхто з відповідальних за зв’язок в Донецьку людина не може пояснити, коли це закінчиться. А тим часом донеччани в шоці, адже у багатьох на інтернет зав’язана робота і спілкування з рідними», – каже житель міста Євген.

«Подібне масштабне відключення зв’язку в місті відбувається в перший раз, городяни будують домисли, що це може бути підготовкою до наступу армії ДНР», – каже донеччанка Аліна.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий