Ці літаки можуть нести гіперзвукові аеробалістичні ракети «Кинджал». Відомо, що три літаки типу МіГ прилетіли до Білорусі 13 грудня.

Чому в літака загорівся двигун

За інформацією моніторингової групи, МіГи, які розташовані в Мачулищах, мають реєстраційні номери RF-92215, RF-92445, RF-95194. За місяць вони вже здійснили щонайменше 4 вильоти (16, 17, 21 та 25 грудня).



Повідомляють, що за два тижні у повітря підіймалися лише два МіГи. Один з них, з реєстраційним номером RF-95194, не зміг летіти через пожежу на борту.

У літака сталося загоряння двигуна, а отримані пошкодження не дозволяють борту найближчим часом здійснювати польоти.

Зазначають, що тимчасове виведення з ладу потенційного джерела смерті для українського народу можна вважати «справжнім різдвяним дивом».

Яка загроза від МІГ-31К

Такі військові літаки вже добре знайомі усім. Це – носії ракет «Кинджал», і зазвичай їх підіймають у повітря, і тримають там орієнтовно півтори години. Українці ж у цей час змушені ховатися в укриттях, адже винищувачі загрожують ракетними ударами усім регіонам нашої країни.

Самі росіяни охрестили ракети «Кинджал» гіперзвуковими. Насправді ж це просто швидкісні ракети – фактично ті самі «Іскандери», але повітряного базування.

МіГ-31К випускають «Кинджали» з верхніх шарів атмосфери, і ракети на великій швидкості опускаються до цілі.