Поки суд задовольняв скаргу Хорта, активіст Чайка побив прокурора прапором

Вінницький міський суд сьогодні, третього листопада, задовольнив скаргу Юрія Павленка та зобов’язав прокуратуру Вінницької області внести в реєстр досудових розслідувань відомості з заяви Хорта. У якій він зазначає про своє викрадення міліціонерами 8 грудня 2014 року.




— Мене було викрадено працівниками слідчого управління УМВС у Вінницькій області, які сфальсифікували рапорти і повістки і оформили цей процес як добровільну явку на допит до слідчого, залучивши неіснуючих понятих. Далі мене вдарили кілька разів по ниркам та заштовхали в автомобіль, — процитував на суді зміст своєї заяви Павленко.


Втім, відомості з цієї заяви працівники прокуратури не внесли в єдиний реєстр досудових розслідувань.  Тому Павленко подав скаргу. Суддя Клапоущак виніс ухвалу про її задоволення. І зобов’язав прокуратуру Вінницької області внести до єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про кримінальне правопорушення, яке зазначене у заяві Юрія Павленка.

Поки суд виносив ухвалу, один із прихильників Хорта, активіст Чайка, підбіг до прокурора Володимира Шаргало, плюнув у нього, а коли той його намагався відштовхнути, вдарив прокурора прапором по голові. Міліція спочатку не втручалась, та згодом все ж почала загороджувати прокурора від Чайки.



Шостого листопада у Вінницькому міському суді розглядатимуть клопотання  про зміну запобіжного заходу для Юрія Павленка.

20minut

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий