Політолог розповів, для чого Путін включив Крим до Південного округу

Політолог розповів, для чого Путін включив Крим до Південного округу

Російський політолог Іван Преображенський розповів, для чого Путін включив анексований Крим до складу Південного федерального округу Росії.




Новину повідомляє «Преса України».


Він переконаний, що це сталось по 3м причинам: кадрова, корупційна та символічна. Політолог впевнений, що на бюрократичному рівні – це усього лиш спроба усунути конфлікт в галузі управління Кримом.

«Москві цей бардак набрид. У підсумку, Белавенцев Олег Євгенович і Меняйло обидва поїхали повпредами подалі — в Сибір і на Північний Кавказ, Кримський округ скасували, а губернатором в Севастополь прислали технократа з уряду. Ніякої великої політики — просто рішення проблеми керованості», — пояснив ситуацію Преображенський.



Він зазначив, що друга корупційна причина заключається у тому, що багатомільярдні дотації на півострів потрапляли до людей наближених до Кремля, але не осідали у карманах випадкових кримських чиновників. Але найголовніша причина, це символічна.

«У Кремлі, ймовірно, вважали, що прийшов час перетворити Крим в звичайну провінцію біля моря. Судячи з даними недавнього соцдослідження «Відкриту думку — Крим», жителі півострова, вважають себе в першу чергу кримчанами, а не росіянами. Це досить небезпечна для Кремля тенденція. Ось і вирішили нагадати жителям півострова, що вони тепер — не більше ніж пересічні громадяни Російської Федерації», — пояснив він.

Політолог акцентував увагу на тому, як у РФ намагаються показати, що Севастополь або Сімферополь, та інші міста, такі ж само звичайні, як і провінційні російські.

«Так що суть послання Володимира Путіна, котрий включив Кримський округ до складу Південного, проста: Крим відтепер нітрохи не важливіше Адигеї», — підсумував Преображенський.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий