Помічника нардепа зі «Слуги народу» спіймали на хабарі: вимагав гроші у волонтера. Фото

Помічника нардепа зі «Слуги народу» спіймали на хабарі: вимагав гроші у волонтера. Фото

У Чернівецькій області правоохоронці викрили помічника одного з народних депутатів на отриманні хабаря в $5700. Він вимагав його у волонтера – за сприяння у виділенні у власність земельних ділянок.




Джерела OBOZREVATEL у поліції повідомили, що йдеться про помічника депутата ВРУ Георгія Мазурашу (фракція «Слуга народу») на прізвище Стратійчук. Чоловіка затримали під час другого траншу передачі грошей – $5 тис, інформує сайт Офісу генерального прокурора (щоб подивитися фото, доскрольте новину до кінця).


За даними слідства, помічник нардепа мав вплинути на службових осіб Департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин Чернівецької міської ради.

Сума хабара становила $5700

Гроші також просив за сприяння в ухваленні на сесії міськради в Чернівцях рішення про надання дозволів на розроблення документації із землеустрою щодо відведення земельних ділянок. Зокрема, для будівництва й обслуговування житлових будинків за заявами учасників ООС.



Помічник нардепа погорів на хабарі

Кримінальне провадження зареєстровано за ч. 3 ст. 369-2 КК України (за фактом зловживання впливом).

За даними джерел, слідчі встановили, що помічник нардепа Стратійчук має значний вплив на вирішення земельних питань у Чернівцях. Він нібито неодноразово зустрічався з учасниками АТО/ООС, які передавали йому гроші за сприяння в отриманні землі.

Затримання помічника нардепа

Після проведення невідкладних слідчих дій правоохоронці збираються повідомити затриманому про підозру.

Кадри із затримання

Досудове розслідування здійснювали Головне слідче управлінням Національної поліції за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Чернівецькій області ДСР НПУ.

За даними джерел, йдеться про помічника нардепа Георгія Мазурашу

Зауважимо: за інформацією на сайті ВРУ про депутата Мазурашу, його помічниками-консультатнами за строковим трудовим договором на постійній основі є Калішенко Галина Миколаївна, Лупу Наталія Олексіївна, Онофриєсе Людмила Михайлівна, Стратійчук Петро Миколайович і Цимбалюк Леся Володимирівна. А за строковим трудовим договором за сумісництвом – Гешко Іван Тарасович.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий