«Понти Путіна здулися»: Росія злякалася залишитись без виручки за газ і дала задню

«Понти Путіна здулися»: Росія злякалася залишитись без виручки за газ і дала задню

Загрози президента РФ Володимира Путіна відключити газ ЄС у тому випадку, якщо вони відмовляться платити за нього рублями з 31 березня, виявилися «понтами». Щойно Німеччина заявила, що вже готується до відключення, риторика Кремля різко змінилася.




Про це пише економічний оглядач Deutsche Welle Андрій Гурков. «Ось і здулися газово-рубльові понти Путіна», – вважає автор. Так, прессекретар Путіна Дмитро Пєсков 30 березня пояснив, що жодного переходу на нові правила розрахунків наступного дня, звичайно, не буде.


Свою заяву рупор Кремля зробив буквально через кілька годин після того, як віце-канцлер та міністр економіки ФРН Роберт Хабек активізував режим раннього попередження загальнонаціональної надзвичайної ситуації в газопостачанні.

Іншими словами, після того, як Німеччина – найбільший, причому з великим відривом, закордонний клієнт «Газпрому» – почала робити перші реальні кроки з підготовки країни до повної зупинки постачання газу з Росії. Тут у Кремлі усвідомили, що загралися в настільки милі російській публіці антизахідні пропагандистські ігри, і поспішили дати задній хід», – написав автор.

Володимир Путін спробував «взяти Захід на понт – і дуже прорахувався». Також, вважає Гурков, він прорахувався і ухвалюючи рішення про війну проти України, недооцінивши санкції проти РФ.



Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий